Dünyanın En Büyük Bitcoin Madencilik Havuzuna Siber Saldırı!

2022 yılı Bitcoin (BTC) ve kripto para düşüşlerinin yanı sıra hack olaylarının yaşandığı kötü bir yıl oldu.

Kripto paralara dair ardı arkasına hack olayları yaşanırken son olarak da Bitcoin madencilik havuzu olan BTC. com 3 Aralıkta bir saldırıya uğradığını açıkladı.

BTC. com yaşanan siber saldırıda, müşterilerinin sahip olduğu yaklaşık 700.000 dolar değerindeki kripto paralar ile birlikte şirketin sahip olduğu yaklaşık 2,3 milyon dolar değerindeki kripto paralarının çalındığını söyledi.

BTC. com yaptığı açıklamada saldırıyı Çin’in Shenzhen şehri kolluk kuvvetlerine bildirdiğini ve bu olaydan sonra şirketin kalan kripto varlıklarının güvenlik altına alındığını belirtti.

“3 Aralık’ta yaşanan siber saldırı sonrasında yetkililer 23 Aralık 2022’de soruşturma başlatmış, delil toplamaya başlamış ve ilgili kurumlardan yardım ve koordinasyon talep etmiştir.

Şirket olarak, çalınan dijital varlıkları kurtarmak için büyük çaba sarf edeceğiz.

Şirket, bu siber saldırıyı keşfetmesinin ardından bilgisayar korsanlarını daha iyi engellemek ve engellemek için teknolojiyi uygulamaya koydu.

BTC.com şu anda işini her zamanki gibi yürütüyor ve dijital varlık hizmetleri dışında müşteri fonu hizmetleri etkilenmedi.”

BTC. com’un saldırıya uğradığını belirten Çinli kritpo para gazetecisi Wu Blockchain yaptığı paylaşımda “ Bitcoin madencilik havuzu olan BTC. com 3 Aralık 2022 tarihinde siber saldırıya uğradığını ve bazı kripto paraların çalındığını belirtti. Bunlar arasında müşterilerin sahip olduğu varlıkların değeri 700.000 ABD Doları, şirketlerin sahip olduğu varlıkların değeri ise 2.3 milyon ABD Dolarıdır.” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!