Dünyanın Gözü Kulağı Orada: ABD Seçimleri Kripto Para Tahminlerini Etkiledi

Amerikan tarihinin en büyük ve en rekabetçi seçimlerinden bir tanesi bugün gerçekleşiyor. Donald Trump ve Joe Biden karşılıklı olarak balkona çıktı ve kazanmaya yakın olduklarını hatta kazandıklarını ilan etti. Sıradan şeyler. Türkiye’de olan benzer eylemler bu sene ABD’de yaşandı.

Seçimlerde sık sık yaşanan olaylara rağmen ABD’de seçimler kavgasız, sorunsuz ve oldukça heyecanlı geçiyor. Amerikan halkı için seçimlerde kimin kazandığından daha önemlisi her iki adayın Amerikan Anayasası’na uygun olarak hareket etmek zorunda olacak olması, ABD’yi ileri taşıyacak olması önemli nokta olarak gösteriliyor.

Biden’in şu an delege sayısı olarak Donald Trump’a göre önde olduğu ancak 3 kritik eyaletten gelecek sonuçlarla bu durumun değişebilecek olduğu uyarısı yapılıyor.

Tüm bu süreçte dolar kuru TL karşısında birkaç kuruş değer kaybederken,  Bitcoin fiyatı ise 13.700 dolar seviyesinden kendisine yükselmiş bir şekilde alıcı arıyor.

Amerikan Halkı Bitcoin’leri Satmadı Ve Talep Azaldı

Amerikan halkı bu dönemde kripto para birimlerini satmadı ve ellerindeki kripto para miktarını arttırmadı. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi olarak ise bugün seçimlerin sonucunun henüz belli olmaması gösteriliyor.

Amerikan halkının seçim sonuçlarından hemen sonra ellerindeki kripto paraları azaltabilecek olduğu veya arttırabilecek olduğu iddiaları bugün bu dakikalarda sıcaklığını koruyor olsa da kesin sonuç olarak seçimlerin nihai sonuçları açıklanmadan Bitcoin’in çok fazla etkilenmediği görülüyor.

*Bu içerik ELECTION 2020 güncel verilerine göre hazırlanmıştır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!