ECB Başkanı Christine Lagarde, Dijital Paralar İle İlgili Açıklamalarda Bulundu!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde bugün Blommberg TV ile yaptığı röportajda dijital euro çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Lagarde, ECB’nin bu yılın ortalarında dijital Euro ile ilgili karar vereceğini söyledi. Bu konuda karar verme sürecinin önemli ve zor bir süreç olduğunu belirten Lagarde, dijital euronun çıkarılmasının dört yıl sürebileceğini belirtti.

Lagarde; “Doğru yaptığımızdan emin olmalıyız ,bunu Avrupalılara borçluyuz. Benim görüşüme göre gerçekçi bir yaklaşımla bakarsak, dijital euro çıkarmamız dört yıl hatta biraz daha fazla sürecek.” dedi.

ECB dijital euro ile ilgili kapsamlı bir anket yapmıştı. Lagarde, sekiz bin piyasa katılımcısının fikirlerinin sorulduğu anket sonuçlarının yakın bir tarihte analiz edilip yayınlanacağını da belirtti.

Bazı finansal aracıların ECB’nin CBDC başlatmasıyla ilgili endişelerinin yersiz olduğunu belirten Lagarde, CBDC’lerin yeni ekosistemle ve nakit parayla birlikte var olmaya devam edeceğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!