Ekim Ayının En Çok Kazandıran Altcoinleri!

Ekim ayı, önceki senelerde kripto piyasaları için oldukça verimli geçmişti. Yatırımcıların “Uptober” olarak nitelendirdiği Ekim yükselişi bu sene son günlerde vücut buldu.

Bitcoin, Ekim 2020 ve 2021’de sırasıyla %28 ve %40 değer kazandı. Lider kripto para birimi geçmiş yıllara kıyasla daha sakin bir ay geçirdi. BTC’nin ay boyunca yukarı ve aşağı yönlü hareketleri %16 ile sınırlı kaldı.

Ancak genel piyasanın aksine bazı altcoinler Ekim ayına damga vurdu. Bu yazımızda Ekim ayında en çok değer kazanan altcoin projelerini inceleyeceğiz.

Dogecoin (DOGE)

Köpek temalı meme token, Ekim ayının açık ara en fazla değer kazanan kripto para birimi oldu. Elon Musk’ın Twitter’ı resmi olarak satın almasının ardından yatırımcılar DOGE’ye resmen akın etti.

Ünlü milyarderin Dogecoin’i ne kadar sevdiğini herkes çok iyi biliyor. Yatırımcılar, Elon’un yeni oyuncağı Twitter’da Dogecoin’e yer vermesini bekliyor.

Dogecoin, Ekim ayında %105 değer kazandı ve şu sıralar 0.14$ civarında işlem görüyor.

Huobi Token (HT)

Dünya çapında faaliyet gösteren kripto borsalarından Huobi’nin yerel tokenı HT, Ekim ayı içinde 9$ seviyesini aştı ancak kalıcı olamadı. HT, Ekim ayında yatırımcılarına %95 getiri sağladı.

Huobi borsasının, TRON kurucusu Justin Sun’a satılacağına dair ortaya atılan iddialar HT’de büyük bir yükselişe neden oldu. Sun, ay içinde verdiği demeçte milyonlarca dolar değerinde HT tokenı elinde tuttuğunu açıkladı.

Osmosis (OSMO)

Cosmos (ATOM) ağının diğer blockchainler ile transferlerinde önemli rol oynayan OSMO, Ekim ayında %41 yükselerek ayın en fazla kazandıran üçüncü altcoini oldu.

OSMO’daki yükselişin ana nedeni ise borsa listelemeleri oldu. Önde gelen kripto borsalarından Binance ve Gate.io, OSMO’yu Ekim ayının son günlerinde listeledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!