El Salvador’a Bitcoin (BTC) Desteği!

Önde gelen kripto para borsalarından Bitfinex yaptığı açıklamada çete olayları nedeniyle zor durumda olan El Salvador’a 36 Bitcoin (BTC) ve 600 bin dolar değerinde Tether (USDT) bağışladığını duyurdu.

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador bir süredir çete kavgalarıyla uğraşıyor.

Bu karışıklıklardan etkilenen topluluklara ve küçük işletmelere yardım etmek için harekete geçen Bitfinex, ülkenin çete kavgalarından en çok etkilenen Ilopango, Soyapango ve Apopa bölgelerindeki yoksul topluluklara ve işletmelere dağıtılmak üzere BTC ve USDT bağışı yaptı.

Bitfinex Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bitfinex El Salvador’daki topluluklara ve küçük işletmelere yardım etmek için 36 BTC ve 600 bin dolar değerinde USDT bağışladı.

BTC ve Tether aracılığıyla daha fazla topluluğa refah ve ekonomik özgürlük getirmeyi hedefleyelim!”

Bitfinex, bağışladığı BTC ve USDT‘lerin El Salvador’un Chivo isimli cüzdanları da dahil olmak üzere Bitcoin cüzdanlarına dağıtılacağını ve bağışların öncelikle çeşitli proje ve girişimleri desteklemek için kullanılacağını belirtti.

Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, toplamda yaklaşık 1,33 milyon dolarlık kripto para bağışımın en çok ihtiyacı olan El Salvadorlu topluluklara yardımcı olacağına inandığını söyledi.

“Bu kripto yardım fonu, Bitcoin’in refah ve ekonomik özgürlük getirme potansiyelini gösteriyor.

El Salvador’daki yerel topluluklara Bitcoin ve Tether desteği vererek bir yandan küçük işletmelere hayati destek sağlarken bir yandan da ülke çapında yayılan çete şiddetinin etkilerine de karşı koyacağız.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!