El Salvador’da Yeni Bitcoin Konferansı Düzenlenecek!

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador’da kışa doğru yeni bir Bitcoin konferansı düzenleneceği açıklandı.

“Adopting Bitcoin” adı verilen konferans, 15-17 Kasım tarihleri arasında ülkenin Bitcoin Beach bölgesinde düzenlenecek. Konferansın ana organizatörü ise, Bitcoin Beach bölgesinde faaliyet gösteren Galoy şirketi olacak.

Galoy. Inc CEO’su Nicolas Burtey, planlanan konferans ile ilgili şunları söyledi:

“Kimse, bağımsız bir ülkenin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesini beklemiyordu. Bu olay, hem ülkede hem Dünya’da kripto paralara olan bakışı baştan sona değiştirdi. Salvador, Orta Amerika kıtasının Singapur’u olma yolunda önemli bir adım attı.”

Adopting Bitcoin konferansının borsa sektöründen de bir sponsoru var. Dünyanın en büyük kripto para borsalarında Bitfinex, etkinliğin ana sponsoru oldu.

Bitfinex ve Tether CEO’su Paolo Ardorino, etkinlik ile alakalı konuştu:

“Bitfinex, Salvador vatandaşlarının kripto paralar ile finansal özgürlüğüne ulaşmasına katkıda bulunmak istiyor. Bitcoin Adoption etkinliğinin ana borsa sponsoru olduğumuzu açıklamaktan gurur duyuyorum.”

Bitcoin Ülkesi: El Salvador

Geçtiğimiz yıl Bitcoin’i ülkenin resmi para birimleri arasına ekleyen El Salvador, haberin ardından Dünya gündemine oturdu. Başta Dünya Bankası ve IMF olmak üzere bir çok merkezi finans kurumu, Salvador’un girişiminden oldukça rahatsız. Süreç içinde bir çok kredi değerlendirme kuruluşu, ülkenin kredi notunu ciddi ölçüde düşürdü.

Ancak El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin Bitcoin’e yaptığı yatırımlardan geri adım atmıyor. Ülkede termal enerji ile Bitcoin madenciliği yapılarak tahvil dağıtımı için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!