El Salvador’dan 1 Milyar Dolarlık Bitcoin Madenciliği Adımı Geldi: İşte Detaylar!

Bitcoin’i (BTC) resmi ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, volkanik jeotermal enerjisini dünyanın en büyük Bitcoin madencilik çiftliklerinden birine güç sağlamak için kullanmak amacıyla yeni bir girişim başlattığını duyurdu.

Volcano Energy olarak adlandırılan proje, El Salvador’u Bitcoin madencilik sektöründe küresel bir lider olarak konumlandırmayı ve Bitcoin ağı için enerji rekabetçiliğini, çeşitlendirmeyi ve coğrafi genişlemeyi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Volcano Energy, El Salvador hükümeti ile El Salvador’un Metapan bölgesinde 241 megavatlık (MW) bir yenilenebilir enerji üretim santrali kurmak için 1 milyar dolar taahhüt eden bir grup önemli Bitcoin endüstrisi lideri arasında kurulan bir ortak girişim.

Santa Ana’nın Metapan belediyesine bağlı El Shiste mezrasında yer alan saha, ülkedeki olağanüstü güneş ve rüzgar enerjisi verimliliğine ev sahipliği yapıyor.

Enerji üretim kapasitesi, başlangıçta 1.3 EH/s’yi aşan hash gücüyle dünyanın en büyük Bitcoin madencilik çiftliklerinden birini kurmak için kullanılacak. Proje borçsuz bir yaklaşım izleyecek ve gelirlerin %50’si enerji üretim kapasitesini genişletmek ve Bitcoin madenciliğini ilerletmek için yeniden yatırıma yönlendirilecek. El Salvador hükümeti gelirlerin %23’üne denk gelen imtiyazlı bir katılım sağlarken, yatırımcılar %27’sine sahip olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!