El Salvador’un Bitcoin Deneyi Beklenildiği Gibi İlerlemiyor!

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ederek bir ilke imza atan El Salvador’un Bitcoin kararı çok konuşulmuştu.

Bitcoin kararı ile pek çok eleştiriye maruz kalan ülkenin başkanı Nayib Bukele eleştirileri görmezden gelerek, bu karardan vazgeçmeyeceklerini, ülkedeki Bitcoin benimsenmesinin giderek artığını söylemişti.

Bitcoin Kullanım Oranı Düşük Seviyede Kaldı!

Ancak yakın zamanda El Salvador Ticaret Odası tarafından yapılan bir anket Bitcoin’in kabul edildiği Eylül 2021’den bu yana ülkedeki şirketlerin iş için neredeyse Bitcoin kullanmadıklarını ortaya koydu.

15 Ocak ve 9 Şubat tarihleri arasında yapılan ankete 337 şirket katıldı.

Ticaret Odasının anketine katılan şirketlerin yalnızca %14’ü Eylül ayından bu yana yasal para birimi olarak kabul edilen Bitcoin ile işlem yaptıklarını söyledi.

Katılımcı şirketlerin %90’ından fazlası ise ülkenin Bitcoin’in kararının satışlar üzerinde çok az etkisi olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Nayib Bukele’nin Bitcoin Sevgisi!

Bitcoin’e olan sevgisi ve desteği ile tanınan Bukele, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Moody’s Investors gibi kurumların Bitcoin kabulü ile ilgili uyarılarına rağmen, Bitcoin’i ülke ekonomisinin merkezine yerleştirdi.

Ocak ayının sonlarında IMF, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’u Bitcoin kararından vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak açık sözlü Bukele IMF’nin Bitcoin’den vazgeçme çağrısını reddetmişti.

Bukele dışında IMF’nin çağrısına cevap veren Hazine Bakanı Alejandro Zelaya da El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak desteklemeyi bırakmayacağını, Bitcoin’in El Salvador için bir “egemenlik” meselesi olduğunu söylemişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!