Elon Musk Twitter İçin Satışlara Başladı! Bitcoin ve Ethereum Satacak Mı?

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının kesinleşmesinin ardından 44 milyar dolarlık ödemenin hangi kaynaklardan sağlanacağı büyük bir soru işareti oldu.

Elon Musk tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bildirime göre, Musk Twitter’ı satın alma tekfinin kabul edildiği günden sonra 8,4 Milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

SEC’e yapılan bildirimde satışlarında büyük bir kısmının Salı günü yapıldığı belirtildi. Hisse fiyatı bu satış sırasında %12 oranında düştü.

Bugün yayımlanan belgelere göre Musk dün de 4,4 Milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Musk satışlara ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda “daha fazla Tesla satışı planlamadım” dedi.

Musk’ın Twitter’ı satın almak için 44 Milyar dolar nakide ihtiyacı var. Ünlü CEO şimdilik Tesla hisselerine karşılık aldığı 12,5 milyar dolarlık kredi de dahil olmak üzere 25,5 milyar dolar borç aldı.

Yukarıdaki Tesla satışlarını da eklediğimiz de ihtiyacı olan fonların büyük bir kısmını toplamışa benziyor.

Musk daha önce kişisel portföyünde Bitcoin ve Ethereum tuttuğunu açıklamış ancak bunlara ilişkin miktar belirtmemişti.

Şu sıralar nakide ihtiyacı olan Musk’ın kişisel portföyündeki Bitcoin ve Ethereum’ları satıp satmayacağı merak edilirken, elindeki BTC ve ETH’ler bu derece büyük bir fonlama için küçük bir meblağı temsil edeceğinden buna pek ihtimal verilmiyor.

Musk’ın kişisel portföyündeki Bitcoin ve Ethereumlarla ilgili SEC’e bildirim zorunluluğu bulunmadığından, ne yazık ki Musk açıklamadığı sürece bu sorunun yanıtını alamayacağız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!