Elon Musk’ın Kadın Versiyonu Elona Musk İçin Çok Sayıda Altcoin Piyasaya Sürüldü

Kripto para piyasasındaki dolandırıcılık girişimleriyle ilgili araştırmalar yapan Twitter hesabı PeckShield, Tesla CEO’su Elon Musk’ın kadın versiyonu olarak nitelendirilen Elona ile ilgili altcoinler hakkında uyarı yayınladı.

Elon Musk’ın kadın hali ilk olarak anonim bir kullanıcı tarafından paylaşılmış ve Musk’ın annesi Maye Musk tarafından da yorum almıştı.

Bununla birlikte daha geriye gittiğimizde ise, Musk’ın Putin ile kafes dövüşü yapmak istediğini açıklamasının ardından Putin’e yakın bir isim Elon Musk’ı “Elona” olarak çağırmıştı.

Elona Musk Temalı Altcoinlerin Çoğunluğu Dolandırıcı

Ardından Twitter hesabının adını Elona Musk olarak değiştiren Elon Musk’ın bu hamlesi sonrası Elono Musk temalı 30’un üzerinde altcoin piyasaya sürüldü.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield, bu kripto paraların en az yarısının honeypot dolandırıcılığı olduğunu bildirdi.

Dolandırıcılar, Elon Musk’ın kripto para dünyasında giderek artan popülerliğini kullanarak altcoinler oluşturuyor ve bunun ardından ise söz konusu projelerde açtıkları arka kapılar sayesinde kullanıcıların yatırdıkları tüm paralar ile birlikte kaçma imkanı buluyorlar.

Bununla birlikte söz konusu güvenlik şirketi Musk’a da çeşitli uyarılarda bulundu. Musk geçmişte dolandırıcı olmasa bile küçük topluluklara sahip olan ve pek de popüler olmayan geliştiriciler tarafından geliştirilmiş projeler hakkında Twitter üzerinden paylaşımlar yapmıştı.

Dolandırıcılar popüler diğer altcoinlerin isimlerini kullanarak çıkar elde etmeye çalışıyor.

Taklit olan kripto paralar arasında ELONASHIBA, ELONANFT ve ELONADOG gibi kripto paralar dikkat çekiyor. Daha önce PeckShield, Dogecoin ve Shiba Inu bağlantılı gibi görünen kripto paralar hakkında da çok sayıda uyarıda bulunmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!