Endonezya, Devlet Destekli Borsa İçin 2023 Ortasını Hedefliyor

Kripto paraların daha geniş kitlelerce kabul görmesiyle birlikte devletler bu alanda daha fazla düzenleme yapma ihtiyacı hissediyor. Çin kriptoyu kökten yasaklama yoluna giderken Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi örnekler bu teknolojiyi benimsiyor.

Uzak Doğu ülkelerinden Endonezya ise vatandaşların devlet güvencesi altında dijital varlıkları kullanmasını istiyor. Ülkede kurulması planlanan devlet destekli kripto para borsasının yıl ortasında faaliyete geçmesi ana hedef.

Endonezya Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Düzenleme Kurumu (Bappebti) Başkanı Didid Noordiatmoko yakın bir tarihte kaynaklara konuştu. Noordiatmoko, borsanın 2023 ortasında faaliyete geçmesini umduklarını belirtti.

“Özel Sektör İşletecek”

Bappebti Başkanı verdiği demeçte borsanın işleyiş planı hakkında da bilgi verdi. Noordiatmoko, kripto alım satım platformunun devlet destekli olmasına rağmen neredeyse bütün süreçte özel sektörün rol alacağını vurguladı. Devlet organları sadece denetleme rolünü üstlenerek vatandaşa güvence sağlayacak.

Uzak Doğu ülkesinin kripto alanında yaptığı çalışmalar sadece bununla sınırlı değil. Yetkililer, FTX borsasının iflasından çok daha önce dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için bir dizi önlem aldı.

Ülkede faaliyet gösteren kripto alım-satım platformları için bir dizi kısıtlama bulunuyor. Hükümet, borsalardan müşteri fonlarını üçüncü taraf olan bir bankada saklamasını şart koşuyor. Ayrıca söz konusu şirketlerin yönetim kurulunun üçte ikisinin Endonezya vatandaşı olması da kritik bir önlem.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!