Enflasyon Verileri Sonrası Bitcoin Düştü! Joe Biden’dan İlk Mesajlar ve Kararlılık Vurgusu!

ABD’de Ağustos ayı enflasyon verisi her ne kadar beklentilerin üzerinde gelse de, Nisan ayından itibaren en düşük yıllık enflasyon verisi görüldü.

Temmuz ayında %8,5 olan yıllık enflasyon, Ağustos ayında %8,3’e geriledi. Ancak bu verinin piyasa beklentisinin üzerinde olması markette bir satış dalgası oluşmasına neden oldu.

Joe Biden’dan Enflasyon Mesajı

ABD’deki enflasyon verileri sonrası Joe Biden’dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamada enflasyondaki düşüşe dikkat çekildi.

Biden daha fazla kararlılık vurgusu yaptı ve şunları söyledi:

“Bugünkü veriler, ABD ekonomisinde küresel enflasyonun aşağı çekilmesinde daha fazla ilerleme olduğunu gösteriyor.

Genel olarak, son iki ayda ülkemizde fiyatlar esasen yatay seyretti: Bu, daha yapacak çok işi olan Amerikalı aileler için hoş bir haber.

Benzin fiyatları yaz başından bu yana galon başına ortalama 1,30 dolar düştü. Bu ay, markette bir önceki aya göre yavaşlayan bazı fiyat artışları gördük. Ve reel ücretler iki ay üst üste yükselerek çalışan ailelere biraz nefes aldırdı.

Enflasyonu düşürmek için daha fazla zaman ve kararlılık gerekecek, bu nedenle sağlık, reçeteli ilaçlar ve enerji maliyetlerini düşürmek için “Enflasyon Azaltma Yasasını” çıkardık.

Benim ekonomik planım, fiyatları aşağı çektikçe, iyi ücretli işler yarattığımızı ve üretimi Amerika’ya geri getirdiğimizi gösteriyor.”

Enflasyon verisi sonrası Bitcoin 21.000$’a kadar gerilerken ABD borsalarındaki kayıplar %3’ün üzerine çıktı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!