Eski Ark Invest Analisti Ethereum’da Boğayı Başlatacak Olayı Açıkladı!

En büyük altcoin Ethereum‘da gözler 12 Nisan’da gerçekleştirilmesi beklenen Şanghay yükseltmesine çevrildi.

Şanghay yükselmesi sonrası stake edilen ETH‘lerin kilidi açılacağı için genel olarak analistler bu durumun ETH üzerinde satış baskısı oluşturacağı ve fiyata olumsuz yansıyacağını değerlendiriyor.

Ancak Ark Invest’in eski analistlerinden olan Chris Burniske ETH fiyatı ile ilgili diğer analistlerle aynı fikirde değil.

Zira Burniske, stake edilen Ethereum’ların kilidinin açılmasının fiyata orta ve uzun vadede yükseliş olarak yansıyacağını savunuyor.

Ethereum‘da kilitlerin açılmasının yükseliş getirip getirmeyeceğinin tartışılmasına şaşırdığını belirten Burniske, bu durumun düşüş sinyalinden ziyade olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

“Stake edilen ETH’lerin kilitlerinin açılmasına izin vererek riskten arındırmasının Ethereum’un fiyatında yükseliş yaşatıp yaşatmayacağına dair tartışmaların olmasına şaşırdım.

Ve neyse ki yükseliş olup olmayacağının bir soru olması bile beni daha fazla iyimser yapıyor.”

Burniske’ye göre ETH‘lerin kilidinin açılması ilk başta düşüş sinyali gibi gözükse de, yatırımcıların Ethereum’larını kendilerinin kontrol edebilmesi orta ve uzun vadede ETH’ye yükseliş getirecek.

Bunun dışında yatırımcıların hepsi, kilidi açılan ETH’lerini satmayabileceği de unutulmamalıdır. Zira bazı yatırımcılar başka Ethereum tabanlı projelere yeniden yatırım yapabilir ya da ETH’de olası fiyat artışı beklentisiyle ETH’lerini tutmayı tercih edebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!