Ethereum 2.000 Doları Kırdı: Peki ETH İçin Sırada Ne Var?

Bitcoin’in (BTC) yükselişine bir süre kayıtsız kalan Ethereum (ETH), lider kripto para biriminin 36.000 doları görmesinden sonra ise sonunda harekete geçti. 2.000 dolar direncini kırıp geçen Ethereum, hala 4.300 dolar rekorunun çok uzağında olsa da değerinin bir kısmını geri almayı başardı.

Ethereum İçin Kritik Seviyeler

Bitcoin fiyatı birkaç gün önce 30.000 dolar altına geriledi ve ETH de bu dakikalarda 1.700 doları gördü. ETH fiyatının buradan geri dönmeyeceği düşünülürken bir anda 2.000 dolar üzerine çıkılması umutları yeşertti. peki ETH için önümüzdeki günlerde yatırımcıları ne veya neler bekliyor?

ETH teknik analizine bakıldığında özellikle 2.200 doların önemli bir direnç olduğu görülmekte. Bunun devamında ise 2.600 dolar, 3.000 dolara giden yolun önündeki son engel olarak görülüyor. Ethereum için şu an hacim artışı var ve yatırımcılar kısa vadede 2.200 dolar direncinin de kırılmasını bekleyebilir.

Tabii ki ETH fiyatı için önemli olan tek unsur teknik değil. Buna ek olarak Ethereum ile ilgili temel gelişmeler de fiyata etki edebilir. 24 Temmuz tarihinde hayata geçirilecek olan London hard forku ve EIP-1559 güncellemesi şimdiden işlem ücretlerine etki etmeye başladı. Bu iki gelişme gerçekleştiğinde ise fiyat ile işlem ücretleri arasında negatif korelasyon oluşması bekleniyor. Bu da fiyat yükselirken işlem ücretlerinin düşmesi anlamına gelmekte.

Ethereum eğer bu önemli tarihe kadar 2.000 dolar desteğini kaybetmezse yeniden 3.000 dolar seviyelerini test edebilir ve boğa tüm hızıyla sektörün her alanında devam edebilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!