Ethereum 600 Doları Aştı – Kritik Ayı Uyuşmazlığı – İşte Önemli Seviyeler!

Piyasa değeri 66 milyar doların üzerinde olan Ethereum (ETH), 511 dolarlık direnci aştı ve sonrasında yaptığı pullback (geri çekilme) ile birlikte yükselişe geçti. Bu geri çekilmenin getirdiği momentumla ETH fiyatı, bugün 600 doların üzerine çıktı. Ethereum 2.0 ilk sürümün devreye gireceği 1 Aralık tarihi yaklaştıkça ETH değer kazanmaya devam ediyor.

Günlük Grafikte Detaylı İnceleme

Yayın saati itibariyle günün en yük seviyesi olan 606.35 dolardan satış yiyen Ethereum, Binance borsasında 590 dolar üzerinden alıcı buluyor. ETH, günlük grafikte “Kara Perşembe” olarak anılan 12 Mart tarihinden bu yana yükselen bir kanalı kendine destek edinmiş görünüyor. Aynı zamanda grafikte sarı çizgi ile gösterilen trend çizgisi ise fiyata birden fazla kez direnç uygulamış durumda. Fiyatın bu trend çizgisine son uğradığı gün olan 1 Eylül tarihi, devam eden günlerde fiyatta %36’a yakın değer kaybına neden oldu.

Ethereum (ETH) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Burada kayda değer ve önemli kısım, fiyatta yaşanan her gerilemeyi durduran destek kanalıdır.

Bu kanala daha yakından bakıldığında, fiyatın yatay direnç seviyelerini geçmesi hâlinde eğik direnç seviyesi 720 dolar olarak düşünülebilir. Bu seviyede satışların gelmesi ile fiyatta destek seviyelerine doğru gerileme olabilir. Kademeli destek seviyelerinde alım yapılabilir ve bu alımlar sırasında önemli bir seviye olan 570 dolar civarına stoplar açısından dikkat edilmelidir.

Ethereum (ETH) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

4 Saatlik Grafikte Önemli Ayı Uyuşmazlığı!

Günlük grafiğe bakıldığında ETH fiyatı için, uzun vadede Ethereum 2.0’ında başarıyla gerçekleşmesi göz önüne alınarak çok yüksek değerlere ulaşacağı öngörülüyor. Ancak bu yükselişin sağlıklı olması için mutlaka fiyatta geçici de olsa düşüşler yaşanabilir.

Ethereum’un 4 saatlik fiyat grafiği doğrultusunda, yatırımcıları bekleyen kötü bir sürpriz yaklaşıyor olabilir. Bu sürpriz, ayı uyuşmazlığı olarak nitelendirilebilir.

Ayı uyuşmazlığı, fiyatta oluşan yükselen tepeler sırasında RSI (Göreceli Güç Endeksi) göstergesinin alçalan tepeler yapması durumudur. 4 saatlik ETH grafiğinde de bu durum mevcuttur ve beklenilen gerçekleşirse, fiyatın 552 ila 539 dolar aralığına kadar düştüğü görülebilir.

Ethereum (ETH) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Seviyelerin Yakından Görünümü

Yukarıda belirtilen destek – direnç seviyelerinin doğru seviyeler olduğuna kanâât getirebilmek için yakından bakılabilir. Bu bakış açısı için 1 saatlik kısa vâde grafiğine bakılabilir.

Ethereum (ETH) 1 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!