Ethereum Blok ödülünün azaltılması fiyata olumlu yansıyabilir

31 Ağustos’ta yapılan toplantıda Ethereum geliştiricileri bir araya geldi ve Ether’in uğrayacağı hard fork’tan, performans konusundaki iyileştirmelere kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

Toplantı neticesinde an itinbarı ile 3 ETH olan blok ödülünü yüzde 33 oranında azaltarak 2 ETH’ye düşürme kararı alındı.

Bu olay Bitcoin algoritmasındaki halving olayınına benzetiliyor. Yani belirli bir zaman sonra madencilerin kazandığı ödüller belli bir oranda düşüyor. Böylelikle madenciler eskisine göre daha zor ve daha masraflı bir şekilde o kripto parayı üretmeye başlıyor.

Genelde bu durumdan sonra Bitcoin’in fiyatı hep artış yaşadı. Bu işleme maruz kalan kripto para eskisine göre daha zor üretileceğinden dolayı piyasadaki dolaşımı yani arzı daha yavaş olmuş oluyor. Bu nedenle genelde fiyatta yukarı yönlü bir hareket gözleniyor.

Alınan bu karar sonrasında Ethereum fiyatında da artış olacağı bekleniyor fakat henüz ETH fiyatı bu haberden sonra bir yükseliş yaşamadı. Genelde Ethereum madenciliği yapan kripto para madencileri, eğer ETH’de ciddi bir fiyat artışı olmazsa, madencilik işlemlerinde büyük zararlar yaşayabilir ve başka coin kazmaya başlayabilir.

Ayrıca Ethereum için başka olumlu bir habere değinecek olursak, CBOE 2018 yılında Ether vadeli işlemler sözleşmesini başlatma kararı aldığını duyurdu.

ETH an itibarı ile 29,7 milyar dolarlık işlem hacmiyle birinci altcoin konumunda.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!