Ethereum Dibi Gördü Mü? Bundan Sonra Ne Olacak? – Ethereum (ETH) Analizi

Son zamanlarda sert düşüşleri ve Bitcoin’in yükselişlerine karşı cevapsız kalmasıyla, yatırımcılarını zarara uğratan Ethereum bugün itibari ile 406 dolara kadar geriledi. Bu seviye Nisan ayından beri gördüğü en dip seviyesi. Peki bundan sonra ne olacak?

Ethereum an itibari ile 41 milyar dolarlık piyasa hacmi ile, 130 milyar dolar Bitcoin’in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Grafiğiğe baktığımız zaman 2018’in Ocak ayında yaptığı 1440 dolar seviyesinin çok altında olan Ethereum, o süreçten sonra en dip seviyesini Nisan ayında 356 dolar seviyesiyle görmüştü.

Daha sonra Mayıs ayında sert bir yükseliş ile 830 dolar seviyelerine kadar yükselen ETH, bu fiyat seviyesinde çok fazla kalamadı ve düşüşler başladı.

Mayıs Ayından Beri En Düşük Seviyede

Bu dönemden sonra en büyük dibini bugünlerde gören Ethereum için artık düşüşlerin sonu gelmiş olabilir. Graifkte görüldüğü gibi 410 – 420 bandında sert bir desteği olan Ethereum bu seviyelerde tutundu ve yatay seyrini koruyor. Bu fiyatların altına sarkması durumunda ciddi düşüşlerin olabileceği öngörülüyor.

RSI indikatörüne bakıldığında 30 seviyesinin aşağısına düşen Ethereum, piyasada bu süreçte olumsuz bir haber gelmemesi ve Bitcoin’in sert bir şekilde düşmemesi durumunda yükselme sinyalleri veriyor. Zira bir çok yatırımcıya göre aylardır yaşadığı en düşük fiyat seviyesine gelerek dibi görmüş durumda.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!