Ethereum (ETH) 4.000 Doları Devirdi: Hedef 10.000 Dolar mı?

Ethereum (ETH) fiyatı 4.000 doların üzerine çıktı ve ETH’nin piyasa hakimiyeti neredeyse %20’ye ulaştı. ETH fiyatının bundan neredeyse 1 sene önce 80 dolardan işlem görmüş olması ise mevcut yükselişin bir rüya gibi gözükmesini sağlıyor olabilir.

Ethereum, Geleneksel Finans Şirketlerini Geçti

Ethereum geçtiğimiz hafta elde ettiği yükseliş ile Bank of America‘nın toplam piyasa değerini geçmişti. Dünyanın en büyük 28. kuruluşu olan bankayı geçen ETH, şimdi ise 470 milyar dolarlık piyasa değeri ile JPMorgan’ı bile geçmeye hazırlanıyor. ABD’nin en büyük bankasını geçtikten sonra ise ETH’nin geleneksel finans kuruluşlarının hepsini geride bıraktığı söylenebilecek.

Peki Ethereum’un Bu Yükselişi Tam Olarak Nereye Kadar Sürecek Ve Uzmanlar Konu Hakkında Ne Düşünüyor?

Kripto para yatırım firması Magnetic’in kurucu ortağı Megan Kasper, konu hakkında yaptığı açıklamada Ethereum fiyatının yıl sonuna kadar 8.000 dolar ila 10.000 dolar bandı arasında kalacağını düşündüğünü belirtti. Bu da neredeyse 5 yıl içerisinde ETH fiyatının iki katına çıkması ve toplam piyasa değerini yaklaşık 1 trilyon dolara getirmesi anlamına gelmekte.

Yahoo! Finance kaynağına konuşan Kasper, Ethereum ağında gerçekleşecek olan değişimlerin bu yükselişin temel sebebi olacağını belirtti. ETH fiyatının bu yükselişi ile bunun da 1 trilyon dolar kulübüne katılıp BTC’ye eşlik edeceğini belirten Kasper, ETH’ye inandığını ifade etti.

ETH, merkezsiz finans ekosistemine hayat vermesi sayesinde, DeFi çılgınlığı ile rekor üzerine rekor kırabilceği düşünülmekte.

*Haber verme hakkı kapsamında paylaşılan bu haber herhangi bir yatırım ve finansal tavsiyesi niteliği taşımaz.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!