Ethereum (ETH) Fiyatındaki Son Ani Gerilemeyi Bu Olay Tetikledi!

FTX hack olayının ardından bu kripto para borsasından boşaltılan altcoinlerin Ethereum’a dönüştürüldüğü günlerin ardından saldırının arkasındaki hacker şimdi de varlıklarını Bitcoin’e dönüştürüyor ve ETH fiyatı üzerindeki baskıyı artırıyor.

Blockchain takipçisi PeckShieldAlert’e göre, Pazar günü erken saatlerde, saldırgan yaklaşık 5.000 Ethereum’u 347 renBTC ile takas etti. renBTC, gerçek BTC ile değiştirilmesi mümkün olan, Ethereum ağındaki bir tür Wrapped Bitcoin’dir.

FTX Hacker’ı Bugün Yaklaşık 45.000 Ethereum Sattı

Bunun ardından hacker, aşağı yukarı aynı ETH karşılığında bu kez 344.53 renBTC satın aldı.

Saldırgan daha sonra Ren’in BTC Gateway’i aracılığıyla yeni takas edilen renBTC’yi Ethereum dışına köprülemeye başladı. Yani hacker, Ethereum blok zincirinden varlıklarını gerçek BTC tarafına taşımaya başladı.

FTX hacker’ı bu yazının yazıldığı anlarda şu ana kadar bugün toplamda 45.000 Ethereum tokeni sattı.

ETH fiyatındaki ani düşüşü gösteren grafik.

FTX hacker’ından gelen durmak bilmeyen satışlar, satışların başlamasından bu yana neredeyse %5 düşen ETH fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaşattı. Ether 1.200 doların altına düştü ve şu anda 1.170 dolar civarında işlem görüyor.

Yoğun satışa rağmen, Etherscan’da “FTX Accounts Drainer” olarak etiketlenen cüzdan, satış başlamadan önce ilk 30’da yer almasının ardından 37. en büyük ETH sahibi olmaya devam ediyor. Düşüş, ETH-renBTC takası yapan 0x866E ile başlayan bir cüzdana yaklaşık 50.000 ETH transferinin ardından gerçekleşti.

FTX’i kurutan saldırganın kimliği bilinmiyor. Bazıları bunun bir hacker olduğunu savunurken bazıları ise batık kripto para şirketi FTX içerisinden birinin fonları boşalttığını iddia ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!