Ethereum (ETH) Stake Sayısında Hareketlilik! Ralli Habercisi Mi?

Ethereum’un (ETH) başarılı bir şekilde Proof of Stake ağına geçişinden neredeyse dört ay sonra, piyasa değerine göre ikinci en büyük blok zinciri önemli bir kilometre taşını daha geçti.

22.38 milyar dolar değerindeki stake edilmiş ETH’nin, Ethereum’un bir sonraki büyük yükseltmesine kadar çekilmesi imkansız olacak.

Stake Edilen Ethereum (ETH) Sayısı 16 milyonu Geçti

Etherscan’ın verilerine göre, Ethereum’un Beacon Chain stake sözleşmesine 16 milyondan fazla Ethereum (ETH) yatırıldı.

16 milyon Ethereum rakamı, toplam Ethereum arzının %13.28’inden fazlasını oluşturuyor ve mevcut fiyatlarla yaklaşık 22.38 milyar doları ifade ediyor.

Bu rakam, Ethereum’un stake sözleşmesinin 2020’de, ağın Proof of Stake Beacon Chain’inin ilk kez kullanıma sunulmasından yaklaşık iki yıl sonra ortaya çıktı.

Doğrulayıcılar Ethereum ağının işletilmesine yardımcı olan kişiler blok zincirinin defterine işlem yazma ve doğrulama şansı için ETH “stake” ediyor.

Yatırılan fonlar ağda kilitli kalıyor ve faiz kazanıyor, ancak ağın Mart 2023’e kadar beklenmeyen Şangay yükseltmesine kadar çekilmeleri imkansız olacak.

Artan sayıda stake edilmiş ETH, Ethereum güvenliği ve benimsenmesi için umut verici bir işaret olarak yorumlanabilirken, para çekme işlemlerini mümkün kılacak çalışmaları hızlandırmaları için ağın çekirdek geliştiricileri üzerindeki baskıyı artıracak.

Yatırılan 16 milyon ETH’nin yaklaşık 4.65 milyonu, bir tür topluluk odaklı doğrulayıcı kolektifi olan Lido aracılığıyla yatırıldı. Nansen’e göre, en büyük dört Ethereum doğrulayıcısı olan Lido, Coinbase, Kraken ve Binance, stake edilen tüm ETH’lerin %55.88’ine sahip.

Ethereum’un eski iş kanıtı mutabakat mekanizmasını terk ettiği Eylül 2022’deki birleşmeden bu yana stake edilen ETH sayısı yaklaşık %16.68 arttı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!