Ethereum Fiyatı Yükselecek Mi? Altcoin Boğası Ne Zaman Olabilir?

Bugün Bitcoin fiyatında hafif yükseliş olmasının ardından Ethereum yatırımcıları fiyatın yükselip yükselmeyecek olduğunu merak etmeye başladı. Bazı Ethereum yatırımcıları ellerindeki kripto para biriminin değerinin son dönemde durgun olduğundan yakınırken, bazıları ise fiyatın daha çok yükselmesi için 6 ay süreye gerek olduğunu düşündüğünü belirtti.

Yatırımcılar özellikle Haziran 2020 öncesinde herhangi bir yükseliş olmayacak olduğunu iddia etse de analistler bu konuda beklentilerinin Haziran öncesinde de yükseliş olabilecek olduğunu dile getiriyorlar.

Kısa vadede Ethereum fiyatında çok büyük bir yükseliş beklenmemesi gerektiğini dile getiren analistler 139 dolardan alıcılar arayan Ethereum’un kısa sürede 200 doları görmeyeceğini ancak 2020 yılında 240 doları rahatlıkla görebileceğini dile getiriyorlar.

Ethereum almak İçin doğru zaman mı?

An itibarı ile yüzde 68 seviyelerinde olan BTC hakimiyeti ciddi şekilde yükseliş yaşamış durumda. Uzmanlar Mayıs 2020’de olacak olan halving (yarılanma) olayı etkisi ile BTC fiyatının bu dönemden önce ciddi şekilde yükseliş yaşayabileceğini ifade ediyor. Eğer beklenen olur ve BTC halving etkisi ile artış yaşarsa bu durumda BTC hakimiyeti yüzde 80’lere kadar yükselebilir.

Uzmanlara göre bu senaryoların gerçekleşmesi durumunda her ne kadar Ethereum ve diğer altcoinler dolar karşısında değer kazanabilse de BTC karşısında ciddi değer kayıpları ile karşı karşıya kalabilirler.

Peki Altcoin Boğa Öngörüsü Ne?

Uzmanların altcoin boğa öngörüsü ise halving olayı gerçekleştikten sonraki dönem. Bu dönemden önce BTC alan yatırımcılar “haberi duyunca al gerçekleşince sat” mantığına göre ellerindeki Bitcoin’leri karlı bir şekilde satabilirler. Bu durum BTC fiyatını ve hakimiyetini mayıs ayı sonuna kadar düşürebilir bu da haziran ayında yeni bir altcoin boğasını tetikleyebilir.

Uzmanların altcoinler ve piyasa ile ilgili genel fiyat görüşü bu şekilde olurken orta ve uzun vadede kripto paraların genel suretle olumlu bir dönem geçireceği ifade ediliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir. Analistlerin genel görüşleri yansıtılmıştır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!