Ethereum Güncellemesi Sonrası Bu Altcoinlere Para Girişi Artabilir!

Yatırımcıların bir blok zincir ağında kripto para birimi kilitlemesinin karşılığı olarak ödül kazanması sistemi olan likit staking protokollerine olan ilgi giderek arttı. Son verilere göre Liquid Staking’de toplanan değer, merkezi olmayan borç verme platformlarını geride bıraktı.

DeFi Llama’dan elde edilen verilere göre likit staking  protokollerine yatırılan toplam değer 14,1 milyar dolara ulaştı. Bu sayede bu protokoller kripto para piyasasındaki en büyük ikinci sektör haline geldi.

Şuanda kilitli değerler bakımından 19,4 milyar dolarlık değerle merkezi olmayan borsalar birinci, 14,1 milyar dolarla likit staking protokolleri ikinci, DeFi borç verme protokolleri ise 13,7 milyar dolarla üçüncü sırada yer alıyor.

İlgi Canlandı

Uzmanlar Ethereum’daki stale edilmiş ETH’leri çekmelerine izin verecek güncelleme olan Şangay güncellemesi yaklaştıkça likit stakinge olan ilginin canlandığını belirtti.

Likit staking bu yıl en iyi performans gösteren kripto sektörü oldu ve toplam kilitli değerde %60’lık bir yükseliş yaşadı.

Ethereum’daki para çekme işlemlerinin açılmasının genel likiditeyi iyileştirmesi bekleniyor.

Ethereum Beacon Chain’de 16,5 milyon kilitli ETH bulunuyor. Bunların %42’si başta Lido olmak üzere likit staking protokolleri aracılığıyla kilitlendi.

Lido (LDO) bu yılın başından itibaren %220’lik bir yükseliş yaşayarak ETH ve BTC’den daha iyi performans gösterdi.

LDO, likit staking protokollerinde kilitli değerin %75’inden fazlasını elinde tutuyor. LFO stake edilmiş ETH’de %4,8 Solana’da %6, MATIC’de ise %6,3’lük bir yıllık getiri sunuyor.

İlgi Artmaya Devam Edebilir

Coindesk’e konuşan Matrixport araştırma ve strateji başkanı Markus Thielen, şu anda Ethereum’un sadece %14’ünün stake edildiğini ve önümüzdeki süreçte stakinge olan ilginin artacağını söyledi.

Binance Researc’te yakın zamanda yaptığı bir araştırmada Şangay güncelleştirmesi sonrası staking protokollerine daha fazla para girişi olabileceğini belirtti.

Popüler altcoinlerin stake oranı şu şekilde:

Likit Staking Altcoinleri Hangileri?

CoinmarketCap verilerine göre Likit staking protokollerinin piyasa değerine göre sıralaması şu şekilde:

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!