Ethereum Kurucu Ortağı, ETH Hakkındaki Son İddialara Cevap Verdi!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Joseph Lubin, Ethereum’u bir menkul kıymete benzeten düzenleyicilere karşı çıkarak bu varlığın daha çok petrol gibi bir emtiaya benzediğini söyledi.

Ethereum Kurucu Ortağı Joseph Lubin, ETH’nin Emtia Olduğunu Söyledi

Paris Blockchain Haftası’nda yaptığı röportajda Lubin, ETH’nin bir menkul kıymet olmadığından “çok emin” olduğunu söyledi.

Lubin CNBC’ye verdiği demeçte “Herkes her şeyi söyleyebilir, bu onu doğru yapmaz” dedi.

ETH’nin bir menkul kıymet olarak kabul edilebileceğine dair endişeler, New York Başsavcısı Letitia James tarafından Seyşeller merkezli kripto para borsası Kucoin’e karşı açılan ve firmanın bir menkul kıymet ve emtia aracısı olarak kayıt yaptırmadığını ve kendisini yanlış bir şekilde bir borsa olarak temsil ettiğini iddia eden bir davadan kaynaklanıyor.

Davada New York Savcılığı, Kucoin’de listelenen ve düzenleyicinin menkul kıymet olarak gördüğü birkaç token arasında ETH’yi de listeleyerek bunun, sahiplerine kâr sağlamak için üçüncü taraf geliştiricilerin çabalarına dayanan “spekülatif bir varlık” olduğunu belirtti.

James, “Bu tür bir yakıştırma yapılmış olması talihsiz bir durum, ancak bunun o kadar da önemli olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Blockchain.com’un kurucu ortağı Nic Cary, CNBC’den Kharpal’a verdiği demeçte konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ethereum konusunda o kadar da endişeli değilim. Bu davayı açmak isteseniz bile nereden hedef alınacağını bilmiyorum.”

Daha önce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da etherin “proof of stake” olarak bilinen yeni bir doğrulama sistemine geçmesi nedeniyle bir menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini öne sürmüştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!