Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, Altcoin Projeleri İçin Başarının Sırrını Söyledi

Kripto para dünyasının simge isimlerinden Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Reddit’te düzenlenen AMA (Bana Her Şeyi Sor) oturumunda gelen soruları cevapladı. ETH kurucusu, blockchain projelerinin sürdürülebilirliği hakkında konuştu.

Buterin, piyasada binlerce projenin olduğunu belirterek geliştiricilerin “kullanıcılara yeni bir özellik” sunmadığı takdirde günün sonunda başarısız olacağına inanıyor.

Ethereum kurucusuna göre geliştiriciler, yüksek seviye işlerin peşinde koşmak yerine ortalama insanların ihtiyaçlarına yanıt vermeli. Buterin bu durumu yüzlerce sosyal medya platformunun kurulmasına rağmen sadece Facebook ve Twitter’ın baskın olmasına benzetti.

“Ortalama kullanıcılar kullanabilecekleri yeni özellikler arıyor. Ethereum’un neredeyse birebiri olarak rekabet etmeye çalışan blockchain ağları uzun vadede başarılı olamaz.”

Kripto Sektörü Olgunlaşmaya Devam Ediyor

Buterin projeler hakkında verdiği demecin ardından kripto paraların dünyada benimsenmesiyle ilgili düşüncelerini aktardı. Kripto fenomenine göre sektörün halen kat etmesi gereken çok yol var.

“İlerlemenin devam etmesi için çürük elmalar aramızdan temizlenmeli. Kriptoda dot-com balonuna benzer bir senaryo yaşandığı takdirde bu gerçekleşecek.”

Buterin, kripto fiyatları hakkında sorulan soru için ise “fiyattan önce gelişen teknolojiye odaklanmalıyız” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!