Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Türkiye’ye İkinci Kripto Para Bağışını Yaptı

Dün yardım kuruluşu AHBAP’a yalnızca 1 Ethereum göndermesiyle tepki çeken ETH kurucusu Vitalik Buterin, bugün bu yanlışını düzeltmişe benziyor.

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in Türkiye’ye Yaptığı Kripto Para Bağışının Toplam Tutarı 100 ETH Oldu

Vitalik Buterin bugün yaptığı transferinde ek olarak 99 Ethereum daha gönderdi ve toplam bağış miktarını 100 ETH’ye çıkardı. Bu gelişme ile birlikte Buterin’in Türkiye’deki deprem felaketi için yaptığı bağış miktarı yaklaşık olarak 150.000 dolar oldu.

Dün yaşanan gelişmede Buterin’in yalnızca 1 ETH göndermesi Türk kripto para kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Türk dijital sanatçı Murat Pak da bu duruma tepki göstererek Vitalik Buterin’in gönderdiği 1 ETH’yi iade etmişti. Murat Pak da kısa bir süre önce 100 ETH tutarındaki kripto parayı AHBAP’a bağışladığını açıklamıştı.

Murat Pak, Buterin’in ilk bağışı olan 1 ETH için şunları söylemişti:

“Elbette Vitalik Buterin destek cüzdanını doğruluyor olabilir. Böylesine etkili teknoloji figürlerinin tam bir işbirliği sunacaklarından hiç şüphem yok. Benim bu hamlem sadece bir sosyal medya iletişimsizliğini vurgulamak için.”

Buterin’in İlk Başta Neden Yalnızca 1 ETH Gönderdiği İse Bilinmiyor

Buterin’in ilk etapta yalnızca 1 ETH bağışı yapmasının nedeni ise tam olarak açıklığa kavuşmuş değil. Tahminlere göre Buterin, büyük bir transfer yapmadan önce 1 ETH göndererek cüzdanın doğruluğunu teyit etmiş olabilir.

Bununla birlikte Buterin 2021 yılının Mayıs ayında Hindistan’ın Covid-19 yardım fonuna yaklaşık olarak 1.2 milyar dolarlık Shiba Inu (SHIB) bağışlamıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!