Ethereum Tabanlı Metamask Çöktü! Fonlar Güvende Mi? Sorunun Kaynağı Ne?

En popüler merkeziyetsiz kripto para cüzdanları arasında yer alan Metamask‘ta bazı kesintiler yaşanması yatırımcıları tedirgin etti.

Metamask’taki problemin Ethereum ağıyla ilgili olmadığı ve Infura‘da yaşanan bir kesintiden kaynaklandığı anlaşıldı.

Söz konusu sorunun içerideki fonlarla ilgili bir problem olmadığı ifade edildi.

Infura ve Metamask Arasındaki İlişki

Bildiğiniz üzere Metamask sadece işlemleri onayladığınız bir cüzdandır. Metamask varsayılan olarak bir çok Ethereum düğümü çalıştıran Infura’ya bağlanır.

Bir işlem yapmak istediğinizde Metamask bunu Infura’ya iletir ve Infura’da bu işlemi yayınlar. Infura’da yaşanan kesinti nedeniyle işlemler ağda yayınlanamadığından madenciler de işlemleri tamamlayamadı.

Infura Metamask tarafından varsayılan olarak seçildiği için pek çok kullanıcı bu durumdan etkilendi. Ancak bunu manuel olarak çalışan bir başka ağla değiştirebiliyorsunuz.

DCinvestor.eth isimli kullanıcı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Ethereum’un kapanmadığını Metamask’daki problemin nodelarla alakalı olduğunu, yatırımcıların bunu manuel olarak değiştirebileceğini ifade eden bir paylaşım yaptı.

Infura’da Son Durum?

Bunu değiştirmek istemeyen kullanıcılar için Infura’daki son duruma baktığımızda yapılan açıklamalar sırasıyla şu şekilde:

“ETH1, Palm, Optimism, Polygon, Filecoin ve Arbitrum API uç noktalarımızdan bazılarında kesinti olduğunun farkındayız. Şu anda kesinti, geçici olarak kullanılamayan listelenen bileşenlerle sınırlıdır. Şu anda bir temel nedeni saptamak ve düzeltmek için araştırıyoruz.

Temel neden belirlendi ve bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz.

Son güncelleme: Bir düzeltmeyi kullanıma sunma sürecindeyiz ve temel sistemlerimiz iyileşmeye başlıyor. Kalan bileşenler tekrar çevrimiçi hale geldikçe tam hizmet işlevselliği yeniden kurulacaktır.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!