Ethereum Vakfı Yatırım Portföyünü Açıkladı!

Bitcoin’den (BTC) sonra ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un (ETH) kar amacı gütmeyen kuruluşu Ethereum Vakfı bugün bir rapor yayınladı.

Ethereum Vakfı şeffaflığı artırma ve vizyonlarını ETH topluluğuna da açıklamak amacı ile varlıklarını açıkladı.

31 Mart 2022 tarihi itibariyle 1,6 milyar dolarlık varlıkları olduğunu belirten ETH Vakfı, yaklaşık 1,3 milyar doların ETH’de bulunduğunu söyledi.

ETH Vakfının varlıklarının dağılımı ise şu şekilde: 1,6 milyar doların %80,5’i ETH’de, portföyün 0,7’si diğer kripto para birimlerinde geriye kalan %18,8’lik bölümün ise kripto dışı varlıklar ve yatırımlardan oluşuyor.

Varlıkların yönetimi konusunda muhafazakar bir politika izlediğini belirten Ethereum Vakfı, bunun sebebinin “piyasada yaşanabilecek olası bir düşüşte bile vakfın temel hedeflerini finanse etmek için yeterli kaynağa sahip olmasını sağlamak” olduğunu söyledi.

Kripto para dışındaki varlıklarını da artırmayı hedeflediklerini belirten ETH Vakfı yatırımları ile ilgili şunları söyledi:

“Artan ETH fiyatlarına yanıt olarak kripto dışı yatırımlarımızı da artırıyoruz. Zira piyasada yaşanabilecek olası bir düşüş durumunda kripto dışı yatırımlar devreye girecek.

Bunun dışında varlıklarımızın geri kalanını da ETH’de tutmayı seçiyoruz. Çünkü vakıf olarak Ethereum’un potansiyeline inanıyoruz.”

Son olarak Ethereum Vakfı, kripto dışı tasarruflarını artırmak ve piyasa düşmesi durumunda daha fazla koruma sağlamak ETH rezervlerinin bir kısmını aktif olarak sattığını açıkladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!