Ethereum’da 100 Milyon Dolarlık Satış Baskısı Kalktı! Fiyata Ne Zaman Yansıyacak?

Merge birleşmesiyle Ethereum’da (ETH) yatırımcılar yukarı yönlü bir fiyat hareketi bekliyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı ve ETH Merge’den sonra aşağı yönlü bir tablo çizdi.

Merge’den sonra 1.300 doların altına kadar düşen ETH, yazım esnasında 1.350 dolardan işlem görüyor.

Merge’ün ETH için olumlu olduğunu belirten ticaret devi Cumberland, Merge’ün arz-talep dinamiklerini ETH boğaları lehine çevirdiğini iddia etti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Cumberland, Ethereum ve Wall Street’in teknoloji borsası Nasdaq arasındaki 30 günlük korelasyona dikkat çekti.

Cumberland takip ettiği verilerde, Nasdaq ile ETH arasındaki korelasyonun 0,58’den dört ayın en yüksek seviyesi 0,765’e yükseldiğini söyledi.

“ETH/Nasdaq arasındaki 30 günlük korelasyon neredeyse bu yılın en yüksek seviyelerine geri döndü.

Ancak bu yükselen korelasyon Merge birleşmesinin kendine özgü dinamiklerini (şimdilik) gölgede bırakıyor.”

Cumberland ayrıca Nasdaq’taki zayıflık göstergesinin ETH’yi baskı altında tutabileceğini ve Merge sonrası büyük kazançlar üzerine bahis yapanları hayal kırıklığına uğratabileceğini belirtti.

Cumberland, Merge sonrası makroekonomik faktörler ve piyasalar arası korelasyonlar nedeniyle kısa vadede fiyatta düşüş olsa da, ETH arzındaki ciddi azalmanın Ethereum fiyatı için iyiye işaret edeceği konusunda iyimserliğini koruduğunu söyledi.

“Haftalık 100 milyon dolarlık madenci satışının aniden ortadan kalkması, o kadar büyük ve göz ardı edilemez bir zincir dışı arz/talep özelliğidir.

Burada önemli olan soru, arzdaki bu büyük değişimin bir etkisi olup olmadığı değil, ne zaman olduğu sorusudur.”

Son olarak, ETH/Nasdaq arasındaki yükselen korelasyonun kripto para tüccarlarını etkilediğini belirten Cumberland, tüccarların çoğunun kriptodan kriptoya işlem çiftlerini kullanmak yerine dolarla ticaret yapma eğiliminde olduğunu ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!