Ethereum’daki Bu Platformun FTX Tarafından Engellendiğini İddia Edildi: CEO Cevap Verdi!

Ethereum üzerinde gizlilik artırıcı bir akıllı sözleşme platformu olan Aztec Network, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kendilerinin hizmetlerini kullanan müşterilerin hesaplarını “dondurduğu” iddiasına dair konuştu.

Ethereum Üzerindeki Aztec Network ile Etkileşime Giren Hesapların FTX Tarafından Engellendiği İddia Edildi

Platformun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“FTX’in kullanıcıları Aztec ile etkileşime girmemeleri konusunda uyardığına dair haberlerin farkındayız.”

Platform, yasadışı aktivitelerde bulunabilecek kullanıcıların kendi hizmetlerini kullanmalarını engellemek için halihazırda önlemler almış olduklarını söyledi.

Çinli gazeteci Colin Wu, FTX’in Aztec Network adresine para gönderen müşterilerinden birinin hesabını dondurduğunu bildirdi. Wu, Aztec’in FTX tarafından “bir mixing hizmeti olarak tanımlandığını” ve borsanın müşterilerine bu hizmeti kullanmaktan kaçınmalarını tavsiye ettiğini tweetledi.

Uyarı, ABD hükümetinin Ethereum mixing hizmeti Tornado Cash’i tartışmalı bir şekilde yasaklamasının hemen ardından geldi.

Geçtiğimiz hafta ABD Hazine Bakanlığı, bu protokole ve ilişkili birkaç cüzdan adresine yaptırım uygulayarak ABD’de ikamet edenlerin ve şirketlerin bu aracı kullanmasını fiilen yasaklamıştı.

Bu hamlenin kripto para sektörü üzerinde geniş kapsamlı etkileri oldu ve bazı şirketler ve projeler fonların kaynağını takip etmeyi zorlaştıran bu araçlardan uzak durmak için önleyici tedbirler aldı.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Engelleme İddialarının Çarpıtılmış Olduğunu Söyledi

Aztec, kara para aklamayı engellemek için para yatırma ve çekme hızını yavaşlatmak ve risk altındaki adresleri belirlemeyi kolaylaştırmak gibi değişiklikleri halihazırda uyguladığını söylüyor.

Platform, “Yasadışı davranışları durdurma konusunda pasif kalmayacağız” diye bir tweet attı. Proje ayrıca Twitter üzerinden FTX’e ulaştığını ve “küresel düzenleyiciler, merkezi borsa kuruluşları ve tüketicilerle görüşmeleri sürdürmeye” kararlı olduğunu söyledi.

FTX henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried Twitter’daki tepkilere yanıt vererek hesapların dondurulduğuna dair haberlerin “çarpıtılmış” olduğunu öne sürdü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!