Euler Saldırganı, Çaldıklarının Bir Kısmını İade Etti!

2023 yılının şimdiye kadarki en büyük siber saldırısına maruz kalan DeFi platformu Euler Finance’a dair yeni bir gelişme yaşandı. Zincir üstü verilere göre platforma saldıran hacker, çaldığı kripto paraların bir kısmını Euler’e iade etti.

Blockchain takipçisi PeckShield, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda Euler saldırganının üç farklı işlem yaparak platforma bir miktar iade yaptığını ortaya çıkardı.

Bilgisayar korsanı işlem başına 1.000 ETH aktararak toplam 3.000 Ethereum iadesi gerçekleştirdi. Bu rakam, yaklaşık 5,4 milyon doların yeniden Euler Finance cüzdanlarına geçtiğini gösteriyor.

Hackerın geri gönderdiği rakam büyük gibi görünse de toplam çalınan kripto paraların yanında bir pirinç tanesi gibi kalıyor. Siber saldırgan, Euler’den toplam 197 milyon dolar değerindeki kripto parayı kendi zimmetine geçirdi.

Siber Hırsız İçin Ödül Belirlendi!

Saldırıya uğrayan DeFi platformu hafta içinde bir duyuru yaptı. Euler, bilgisayar korsanının izini sürüp fonlara ulaşan kişilere 1 milyon $ ödül vereceğini açıkladı.

Euler’in açıklamasının ardından siber hırsız elindeki kripto paraları Tornado Cash üzerinden aklamaya çalıştı. DeFi platformu ise hacker’a fonların %90’ını iade etmesi için 24 saat süre tanıdı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!