Facebook Dolandırıcılık Vakalarından Biri Daha Nasibini Aldı!

Michael Jackson’ın kardeşi, ünlü şarkıcı ve söz yazarı Janet Jackson’ın eski eşi tanınmış milyarder Wyssam Al Mana, Facebook’u dava etme hazırlığında. Ünlü milyarder Facebook’u kendi fotoğrafını kripto para dolandırıcılığı için kullanan kötü amaçlı kişilere karşı zamanında önlem almamakla suçladı.

Geçtiğimiz hafta Facebook’un Avrupa merkez üssü olan Dublin’deki Yüksek Mahkeme’de açılan davada sunulan belgeler uyarınca kripto dolandırıcılığı çetesi Al Mana’nın fotoğrafını sahte bir kripto para projesinin reklamında kullanarak ünlü iş adamının itibarını zedeledi.

Nichols, Balenciaga, Hermes ve McDonalds’ın da bulunduğu birçok önemli markanın bölgesel haklarına sahip olan Katarlı ünlü milyarderin başına gelen bir ilk değil. Daha önce de Hollandalı medya patronu John de Mol da tam olarak aynı sebeple Facebook’u dava etmişti.  Söz konusu davada De Mol‘ün da fotoğrafı kullanılmış ve bu yolla mağdur edilen kişilerin 1.7 milyon avrodan fazla parası dolandırıcıların eline geçmişti. Mahkemeye başvuran ünlü iş adamı davayı kazanmıştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!