FBI, Petrol Boru Hattı Hackerlarına Ödenen Bitcoinleri Kurtardı!

Geçtiğimiz ay petrol taşımacılığı şirketi Colonial Pipeline Co.’ya  saldırı düzenleyen bilgisayar korsanları şirketin sistemlerine hacklemişti. Sistemleri hacklendikten sonra tüm operasyonlarını durdurmak zorunda kalan şirket hackerların talep ettiği 4.4 milyon dolar değerindeki kripto parayı ödemek zorunda kaldı.

Colonial Pipeline Co. CEO’su Joseph Blount, The Wall Street Journal’a verdiği röportajda şirketin 4.4 milyon dolarlık fidye talebini kabul ettiğini aksi takdirde sistemlerinin ne kadar bir sürede normale döneceğini öngöremediklerini ifade etmişti.

CNN’nin haberine göre  ABD’li yetkililer fidye olarak alınan milyonlarca dolar değerindeki kripto parayı kurtarmayı başardı.

FBI tarafından yürütülen soruşturmada Rusya merkezli olduğu düşünülen hackerların kullandığı kripto para cüzdanı izlemeye alındı. ABD’li yetkililer Colonial saldırısının Darkside olarak bilinen bir hack grubu tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti.

FBI Direktör Yardımcısı Paul Abbate tarafından yapılan açıklamada Colonial Pipeline Co.’dan fidye olarak alınan Bitcoinlerin tutulduğu cüzdana el konulduğu belirtildi.

“Bu cüzdandaki kurbana ait fonlara el konuldu ve Darkside üyelerinin bunları kullanmaları engellendi.”

Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco ise “Adalet Bakanlığı ödenen fidyenin çoğunu buldu ve geri aldı” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)