FDIC Bankaları Kripto Paralar Konusunda Uyardı!

Tüm dünyada artan enflasyon hem geleneksel finans piyasalarını hem de kripto para piyasalarını etkiliyor.

Bu bağlamda Bitcoin (BTC) ve kripto paralar sert düşüşler yaşarken, geleneksek finans sisteminin vazgeçilmezi olan bankalar da büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı.

Yükselen enflasyon ve faiz oranları, ekonomik büyümenin yavaşlaması ve jeopolitik gerilimler nedeniyle oluşan ekonomik belirsizlik ABD ekonomisini de etkiledi.

Zira, FDIC’ın raporu 2022’nin 2.çeyreğinde bankaların büyük kayıplar verdiğini ortaya koydu.

Bankaların verdiği kayıpları ele alan FDIC, önümüzdeki yıl kripto paraların bankacılık sistemi üzerindeki risklerini değerlendirmeyi de kapsayan beş temel politikaya öncelik vermeye karar verdi.

Dün Senato Bankacılık Komitesinde konuşan FDIC başkan vekili Martin J. Gruenberg, geçmişte hiçbir bankanın başarısız olmadığına vurgu yaparak, 2022’nin ilk iki çeyreğinde bankaların gelirlerinde net düşüş olduğunu belirtti.

Bankaların gelirlerinde düşüş yaşamaya ve kayıp vermeye devam edeceğini belirten Gruenberg, bankaların kripto para faaliyetlerinde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

“FDIC, ayı piyasasına rağmen kripto paralara olan ilginin farkında ve bunu kabul ediyor. Ancak bankaların kriptoya karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu bağlamda FDIC, yürüttükleri kripto paralarla ilgili faaliyetlerin güvenli ve sağlam bir şekilde, mevcut yasa ve düzenlemelere uygun olarak yürütülebilecek ve izin verilebilir bankacılık faaliyetleri olmasını sağlamak için bankalarımızla birlikte çalışmaya devam edecek.”

Yatırımcıları zarara uğratan kripto platformlarının çöküşünü de değerlendiren FDIC başkan vekili, “Kripto paraların riskli oldukları bir gerçektir. Zira bu yıl kripto platformlarının iflaslarının ardından, pek çok yatırımcı zarara uğradı ve fonlarına erişemedi.” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!