FED Yetkilisi Bullard Konuştu: Faiz Artışları Devam Edecek Mi? İpucu Verdi!

St. Louis FED Başkanı James Bullard, enflasyonun zaman içinde merkez bankasının %2’lik hedefine geri dönmesini sağlamak için ek faiz artışları çağrısında bulundu.

FED Yetkilisi Bullard, Faiz Artışlarında Artışa İşaret Etti

Bullard, Greater Jackson Chamber’da yaptığı sunum için hazırladığı konuşmada, “Politika faiz oranlarında devam eden artışlar, devam eden büyüme ve güçlü işgücü piyasalarına rağmen, enflasyon beklentilerini düşük tutarak 2023 yılı boyunca dezenflasyonist bir trendin yerleşmesine yardımcı olabilir” dedi.

FED yetkilileri, inatçı bir şekilde devam eden enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarının %5’in üzerinde bir seviyeye yükselmesi gerektiği yönündeki görüşlerine büyük ölçüde bağlı kaldılar.

Perşembe günü yayınlanan bir rapor, ABD üretici fiyatlarının Ocak ayında beklenenden daha fazla arttığını gösterirken, bu haftanın başlarında tahmin edildiği kadar yavaşlamayan tüketici fiyatları verilerinin ardından geldi.

Bullard, faiz artırımlarının devam etmesinin yanı sıra enflasyon beklentilerinin düşük seviyelerde seyretmesinin “2023’ü dezenflasyonist bir yıl haline getirebileceğini” söyledi. Bullard konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kısmen 2022’deki ileriye dönük FED politikası sonucunda, enflasyon beklentilerinin piyasa temelli ölçümleri şu anda nispeten düşük.”

Bullard ayrıca ekonomik büyümenin bu yıl ılımlı seyretmesini ve işsizlik oranının daha normal bir uzun dönem seviyesine dönmesini beklediğini söyledi.

Çarşamba günü açıklanan güçlü perakende satışlar ve korkulandan daha iyi imalat verileri ile birlikte yatırımcılar FED’in daha fazla aksiyon alacağına dair tahminlerini artırıyor.

ABD merkez bankasının adımları kripto para yatırımcıları tarafından da yakından takip ediliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!