FED’den James Bullard: “Bitcoin (BTC) Altın’la Rekabet Ediyor”

ABD’nin St.Louis kentinde Federal Rezerv Bankası Başkanı olan James Bullard CNBC’de “Squawk Box” programında Bitcoin, altın ve dolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bitcoin Altın’ın rakibi”

Bitcoin’i anlamak ve onun hakkında düşünmek istiyorsanız onu altınla karşılaştırın tavsiyesinde bulunan Bullard; ” Ben onu altına rakip olarak sınıflandırır ve ona göre yorumlardım.” dedi

Bullard Bitcoin’i altına rakip olarak görmesine rağmen ABD doları ile rekabet edemeyeceğini düşünüyor. Bitcoin’in ve diğer kripto paraların bir fiat para rolünü yerine getirmesinin çok zor olduğunu düşünen başkan, bu rekabetin mümkün olmadığını ifade etti.

“Starbucks’a girdiğinizde tek tip olmayan bir para birimiyle gitmek istemezsiniz.

Kripto paralarda ödemenizi belki Ethereum, belki Ripple belki de Bitcoin ile ödersiniz. Yani ödemenizi “belki” ile yaparsınız.

Biz böyle yapmayız.”

Pandemi nedeniyle yara alan ABD ekonomisinin giderek güçleneceğini düşünen Bullard; ” Bitcoin’in 50.000$ a yükselmesi veya oynak bir varlık olması tıpkı altının oynaklığı gibi FED’in para politikasını etkilemeyecektir.” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!