FTX Davasında Yeni Karar: Yargıç FTX Yönetiminin Talebini Kabul Etti

İflas eden kripto para borsası FTX, Cuma günü iflas davasındaki tüm dosyalardan müşteri isimlerini kaldırmak için mahkeme izni aldı.

FTX’in yeni yönetimi, yargıcı isimlerin yayınlanmasının insanları dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı riski altına sokacağına ikna etti.

ABD İflas Yargıcı John Dorsey, müşterilerin e-posta adresleri gibi diğer tanımlayıcı bilgiler gizli tutulsa bile isimlerinin yayınlanmasının onları riske atacağı yönündeki ifadeleri dinledikten sonra FTX’in iflas dosyalarından bireysel müşterilerin isimlerini kalıcı olarak silebileceğine karar verdi.

Dorsey, “Bu davada en önemli konu müşterilerdir, onların korunduğundan ve herhangi bir dolandırıcılığın kurbanı olmadıklarından emin olmak istiyoruz” dedi.

Ocak ayında Dorsey, FTX’in 9 milyon bireysel müşterisinin isimlerini üç ay boyunca gizli tutmasına izin vermişti.

Dorsey Cuma günü FTX’e şirketlerin ve kurumsal yatırımcıların da isimlerini geçici olarak müşteri listelerinden çıkarma yetkisi verdi ve FTX’in 90 gün içinde yeni bir talepte bulunması gerektiğini söyledi. Dorsey, bu müşterilerin bireylerle aynı risklerle karşı karşıya olmadığını, ancak FTX’in kripto borsası işini bir bütün olarak satmaya veya müşteri listesini ayrı ayrı satmaya karar vermesi durumunda isimlerinin değerli bir mülk olabileceğini söyledi.

Dorsey ayrıca FTX’in ABD iflas ekibi ile FTX’in Bahama’daki iştiraki FTX Digital Markets’in tasfiyesini denetleyen tasfiye memurları arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığı ele alarak, iki tarafa bir arabulucu bulmalarını ve ABD ve Bahamalar’daki ayrı mahkeme işlemlerinde tutarsız kararlardan kaçınmaya çalışmalarını emretti.

Dorsey, Bahamalı tasfiye memurlarının ABD’li borçluların elindeki varlıklarla ilgili olarak Bahamalar mahkemelerinde dava açma talebini reddetti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!