FTX Kurucu Ortağı Nihayet Sessizliğini Bozdu: Bilinmeyen Detayları Açıkladı!

Batık kripto para borsası FTX’in ABD kolu FTX.US’in kurucusu Brett Harrison, şirketin çöküşü ve bundaki rolü hakkında bir açıklama yayınladı.

Harrison, 18 aydan kısa bir süre görev yaptıktan sonra geçtiğimiz Eylül ayında aniden görevinden ayrılana kadar FTX’in ABD operasyonunun başkanı olarak görev yaptı. O dönemde Bloomberg, Harrison’ın ayrılışını kripto para sektöründe dikkatleri üzerine çeken “sürpriz bir çıkış” olarak nitelendirmişti.

FTX.US Eski CEO’su Brett Harrison, Sam Bankman-Fried’in Şirketi Yönetmesinin Detaylarını Açıkladı

Harrison açıklamasında, FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ile ilişkisinin, şirketteki yönetim uygulamaları konusunda aylarca süren anlaşmazlıkların ardından tamamen bozulma noktasına geldiğini söyledi.

Harrison, FTX US’e Mart 2021’in sonlarında Sam Bankman-Fried tarafından atılan bir mesaj yoluyla tesadüfen katıldığını ve şirketteki ilk birkaç ayının harika geçtiğini söyledi. ABD merkezli bir ekibi büyütmek ve düzenlemeye tabi işletmeler için hazırlanmış profesyonel bir ortamı teşvik etmek için Bankman-Fried’dan büyük ölçüde bağımsız olarak çalıştı.

Ancak, Bankman-Fried’in ABD’deki işlerle nadiren ilgilenmesine karşın, ABD’yi etkileyen kararların hiç beklenmedik bir anda Bahamalar’dan gelmeye başladığını fark etti.

Harrison ayrıca Bankman-Fried’in kararları sorgulandığında tamamen güvensiz ve uzlaşmaz olduğunu, kindarlığını ve mizacının değişkenliğini fark ettiğini belirtti.

Bankman-Fried’ın hatırladığı kişi olmadığını sonradan fark ettiğini ve onda gördüğü dramatik değişimin nedenini bilmediğini belirtti. Bunun olumlu bir şey olabileceğini düşünmüş ve başlangıçta sempati duymuş, ancak Bankman-Fried’ı kişisel olarak yeterince iyi tanımadığı gibi bu soru üzerinde düşünecek zamanı da olmamış.

Onunla bir iş ilişkisi içindeydi ve Bankman-Fried’ın iş yürütme konusunda aldığı bir dizi karara katılmıyordu.

Sonuç olarak, Harrison FTX.US’nin çöküşünden sorumlu olmadığını ve ayrılışının ani olmadığını ve bunu bir süredir planladığını belirtti. Ayrıca kovulmadığını ve kendi isteğiyle istifa ettiğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!