FTX ve Alameda’nın Elinde Hangi Altcoinler Kaldı?

Likidite kriziyle başa çıkmaya çalışan kripto para şirketi FTX ve kardeş şirketi Alameda Research’ün elindeki kripto varlıkları yaşanan bu zorlu süreçte azalma yaşadı.

Kripto para varlıklarının azalmasındaki sebeplerden bazılarının FTX’in yaşadığı likidite sorunları, FTX ile Alameda’nın birbirleri arasındaki yasadışı krediler, müşteri çekimleri ve piyasadaki düşüş olduğu belirtildi.

Halihazırda iflasla burun buruna olan FTX likidite krizini çözmek için yaklaşık 10 milyar dolarlık finansman bulmaya çalışıyor.

Dune Analytics verilerine göre, FTX’nin elinde 101 milyon dolar değerinde FTX Token (FTT), 69 milyon dolar USDT, 61 milyon dolar değerinde Paxos Gold (PAXG) ve 50 milyon dolar değerinde merkezi olmayan bir sabit para olan DAI bulunuyor.

Bunlar dışında FTX’in elinde, 45 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH), 40 milyon dolar değerinde stETH, 27 milyon dolar değerinde NPXS altcoini, 23 milyon dolar değerinde Polygon (MATIC), 20 milyon dolar değerinde SRM altcoini, 17 milyon dolar değerinde Binance USD (BUSD) ve son olarak 16 milyon dolar değerinde AAVE’nin bulunduğu belirtildi.

FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün elinde ise 60 milyon dolar değerinde USDC, 33 milyon dolar değerinde BIT, 16 milyon dolar değerinde TUSD, 11 milyon dolar değerinde USDT ve 6 milyon dolar değerinde merkezi olmayan bir sabit para olan DAI bulunuyor.

Alameda’nın elinde bunlar dışında XSUSHİ, LDO, SRM, FTT ve RNDR altcoinleri de bulunuyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!