Fundstrat’ın Son Açıklaması, Bitcoin (BTC) Yatırımcılarını Sevindirdi: 50.000 Dolar Hala Mümkün mü?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), mayıs ayı içerisinde yüzde 50 gibi sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in yaşadığı bu değer kaybı piyasayı da derinden etkilerken umutlar tamamen tükenmiş gibi gözükmüyor. Bitcoin grafiğinde oluşan ters baş ve omuzlar formasyonu, Fundstrat Global analistlerine göre yeni bir rekorun habercisi olabilir.

Fundstrat tarafından aktarılan grafiğe bakıldığında, Bitcoin fiyatının son düşüşünün aslında ters baş ve omuzlar formasyonuna yol açtığı görülebilmekte. Bu trend dayanıklı çıkar ve gerçekten de beklendiği gibi ilerlerse, uzmanlara göre 40.000 dolar sonrasında hızlı bir yükseliş görülebilir.

Bitcoin ve Ethereum Hedefleri Devam Ediyor

Fundstrat’ın kurucusu Tom Lee de Zack Guzman tarafından paylaşılan grafik hakkında yorumda bulunarak Bitcoin’in her gün yeni bir seviyeyi destek yapmasının “olumlu işaret” olduğunu vurguladı. Bitcoin için ilk hedef 50.000 dolar olsa da Fundstrat analisti Lee asıl hedefin 100.000 dolar olduğunda ısrarcı.

Fundstrat’ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı raporda Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’un yükselişine de dikkat çekildi. Ethereum fiyatının 10.000 dolar ve üzerine çıkmasını bekleyen Fundstrat uzmanları, sert düşüşe rağmen tahminlerinden geri dönmedi.

Ethereum basın saati itibarıyla 2.600 dolar seviyesinden işlem görüyor olsa da mayıs ayı öncesinde kısa süre içerisinde değerini ikiye katlamıştı. Benzer bir yükselişin yeniden görülmesi ise kripto para piyasalarında şaşırtıcı olmayacaktır.

Bitcoin için 100.000 dolar tahmininin yapıldığı raporda ETH için 10.000 dolar tahmini, oldukça makul.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!