G20 Zirvesinin En Önemli Gündem Maddesi Kripto Paralar Olacak!

G20

Hindistan, Aralık ayından itibaren bir yıl süreyle hükümetler arası grubun başkanlığını devralacak. Hindistan, ülkenin önümüzdeki ay başlayacak olan bir yıllık G20 başkanlığı sırasında kripto para düzenlemesinin bir öncelik olacağını söyledi.

Hintli Yetkili, Kripto Para Düzenlemesinin Hindistan Başkanlığındaki G20 İçin Bir Öncelik Olacağını Söyledi

Hükümetin Baş Ekonomi Danışmanı V. Anantha Nageswaran, Hindistan Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma Konseyi’nin (ICRIER) yaklaşan G20 Konferansı öncesi ev sahipliği yaptığı etkinlikte bugün bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada dijital varlıkların düzenlenmesi gibi birçok zorluğa küresel toplumun tepkisinin boyutunu ve kapsamını genişletmek için fikir birliğine dayalı çözümler belirlemenin Hindistan’ın G20 Başkanlığının önemli bir hedefi olacağını söyledi.

Ülkenin merkez bankasının kripto para birimlerinin yasaklanması çağrısında bulunduğu Hindistan, artık küresel kripto düzenlemesinin çerçevelenmesinde önemli bir role sahip olacak.

Hindistan Aralık ayından itibaren G20 dönem başkanlığını devralmakla kalmayacak, aynı zamanda önümüzdeki yıl ilk kez G20 Liderler Zirvesine de ev sahipliği yapacak.

Ev sahibi olarak Hindistan, ekonomik büyüme için temaları ve odak alanlarını belirleyerek yılın gündemini belirleyecek.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kriptonun gündemin bir parçası olacağını söylemişti. Ancak bu, kriptonun birincil hedef olduğunun ilk göstergesi olabilir.

Nageshwaran ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ışığında Hindistan’ın G20 başkanlığının bir diğer kilit hedefi olarak “gıda ve enerji güvensizliğini” vurguladı.

Grup ayrıca küresel zorlukların üstesinden gelebilmek için ülkelerin kalkınma ihtiyaçlarına hizmet edecek çok taraflı kurumların güçlendirilmesi konusunu da ele alacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!