G20’de Kripto Paralar Gündeme Gelecek

G20 zirvesinde kripto para birimleri de masaya yatırılacak. 20 büyük ekonomi dünyada birbirleri arasında yaşanan sorunlar dahil olmak üzere küresel tehditleri konuşacak. Zirvenin şüphesiz sözü en çok dikkate alınan ve en güçlü ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri, bu konuda G20’nin gündemini belirleyecek olan ülke olacak. AB üyesi ülkelerden Fransa ve Almanya ise bu konuda ABD’den sonra en fazla dikkat çekecek olan ülkeler. Japonya’da yine benzer olarak zirvenin Türkiye ile en önemli isimleri arasında.

Libra gündeme gelebilir mi?

Liderlerin daha çok küresel sorunlara odaklanırken, yetkililerin kripto paralar konusunda kısa da olsa bazı konuşmalar ve istişarelerde bulunması beklentisi var. Libra’nın özellikle gündeme gelebilecek olduğu ve bunun daha çok ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomi danışmanları ile diğer ülkeler arasında yapılacak görüşmelerde gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.

Başkan Donald Trump’ın ekonomi danışmanlarının kripto paralar konusunda diğer ülkeler ile nasıl görüşmeler yapacak olduğu ise basına açıklanmayacak. Liderlerin neleri görüştükleri ve neler üzerinden anlaşmaya vardıkları gibi konular her sene olduğu gibi bu sene de gizli kalacak ve basına aktarılan bilgiler çok sınırlı sayıda olacak.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!