Geliştiriciler “Hackleniyoruz” Duyurusu Yaptı, Altcoinin Fiyatı Çakıldı!

DeFi platformu Agave’nin kendi altcoini olan AGVE, geliştiricilerinin platformda bir hack olayı yaşandığını duyurmasının ardından %20’nin üzerinde değer kaybetti.

Altcoin Platformunun Geliştiricileri Konuyla İlgili Twitter Üzerinden Açıklama Yaptı

Geliştiriciler, söz konusu hack olayıyla ilgili Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Agave şu anda Agave Finance protokolündeki bir açığı araştırıyor. Daha fazla bilgi edindiğimiz anda sizlere haber vereceğiz. Sorunu nasıl çözeceğimizi anlayana kadar platformdaki kontratları durdurduk.”

Buna ek olarak, Gnosis zincirindeki diğer bir çok zincirli lending protokolü olan Hundred Finance da attığı Tweet’inde saldırı altında olduğunu duyurdu:

“Ne yazık ki Gnosis zinciri üzerinde hem Hundred hem de Agave saldırıya uğradı. Gnosis ekibi durumdan haberdar ve soruşturmalar devam ediyor. Hundred üzerindeki tüm zincirlerdeki piyasalar şimdilik durduruldu.”

Büyük bir değer kaybı yaşayan Agave’nin kripto parası AGVE’nin aksine Hundred Finance’ın tokeni HND ise bu yazının yazıldığı anlarda yalnızca %0.19’luk bir kayıp ile 0.5855 dolardan işlem görüyor.

Agave platformunun altcoini olan AGVE’nin hack olayı sonrası fiyat hareketi.

Blockchain güvenlik araştırmacısı Mudit Gupta’ya göre iki saldırıda da yöntem olarak “yeniden giriş saldırısı” kullanıldı.

Gupta, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Gnosis üzerinde resmi olarak köprü tokenlerin standart olmadığı ve her transfer sırasında token alıcısını çağıran bir sisteme sahip olduğu belirtildi. Gupta’ya göre saldırganlar, platforma yatırdıkları teminat miktarından fazlasını borç olarak alabildi ve bu işlemi sürekli olarak tekrarlayarak sisteme yeniden giriş yaptı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!