Geliştiricilerin Açıklamasıyla Bu Altcoin Piyasadan Pozitif Ayrıştı: Büyük Güncelleme Yolda!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken gizlilik altcoinlerine olan ilgi de artıyor.

Bununla birlikte Monero (XMR) ise Şubat ayı sonundan bu yana yaşadığı %70’lik yükselişi ile birlikte kripto para piyasasındaki en güçlü altcoinlerden biri olmayı sürdürüyor.

Monero’daki Son Yükselişin Kaynağı Ne?

‘Monerun’ olarak adlandırılan boğa koşusunda XMR ani bir şekilde %11 değer kazandı.

Yükselişin nedeninin altcoin geliştiricilerinin Temmuz ayında bir hard fork yaşanacağını açıklaması olduğu düşünülüyor. Hard fork ile birlikte ağ güvenliğinin artırılması ve ücret değişiklikleri yaşanması hedefleniyor.

Yeni güncellemenin Mayıs ayında testnete girmesi bekleniyor.

XMR fiyatındaki yükselişi gösteren haftalık grafik.

Temmuz ayında yaşanması beklenen hard fork ile birlikte herhangi bir ayrı token yayınlanmayacağı öğrenildi.

Hard fork’lar, bir Blockchain protokülünde yaşanan ve Blockchain’in önceki versiyonlarını geçersiz kılan güncellemeler olarak biliniyor.

Temmuz ayında yaşanacak güncelleme ile birlikte Monero 15. yazılım versiyonuna yükseltilecek. Bir önceki iki versiyon 2020 yılı Ekim ayında hayata geçmişti ve kritik değişiklikler yapmıştı.

Bloomberg de Monero’nun yaşadığı rallinin hem Bitcoin’i hem de Ethereum’u geride bıraktığına dikkat çekti.

Altcoinin Hash Oranı da Yükselişte

XMR‘nin güçlü fiyat yükselişine ek olarak madenciler tarafından da yüksek talep gördüğüne şahit oluyoruz.

Ayın başından bu yana madencilik hash oranında ani yükselişler yaşayan altcoinin hash oranı zaman zaman 4 GH/s oranına kadar yükseldi.

Uzun vadeli olarak ise Monero’ya madenciler tarafından gösterilen ilginin 2021 yılı ortalarından Ocak ayına kadar sürekli arttığını görüyoruz.

Bununla birlikte yılın başından bu yana ani yükselişler haricinde altcoinin hash oranı düşüş gösterdi. Düşüşün nedeninin madencilerin hash oranı düşen diğer coinlere geçiş yapması olduğu düşünülüyor.

Monero’ya Olan İlgi Neden Yüksek?

Hem hash oranı hem de kripto paranın hash oranı madenciler ve yatırımcıların Monero’ya ilgi gösterdiğine işaret ediyor.

Bununla birlikte Binance borsasından ise yoğun bir şekilde XMR çıkışı yaşandığı görülüyor. Bu çıkışların nedeninin Binance üzerinde kullanıcıların XMR ticaretinin doğru şekilde çalışmadığı yönündeki şikayetleri olduğu düşünülüyor.

Monero’ya olan ilginin yükselmesinin nedeninin gizlilik tokenlerine olan talebin artmasıyla paralel olduğuna inanılıyor.

Daha önce bildirdiğimiz üzere yaptırıma uğrayan Rusların bu tür kripto paralara olan ilgisinin artması da yükselişin arkasındaki neden olabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!