Gemini Borsasına 19.000 Bitcoin (BTC) Yatırıldı: Neler Oluyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı kısa süre önce 61.500 dolar üzerine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. BTC fiyatının bu rekorundan sonra ise hafif bir konsolidasyon ile beraber 54.500 dolar seviyesine kadar çekildiği görüldü.

Bitcoin Yeniden Rekor Kırdı

Bitcoin’in 54.500 dolar seviyesine kadar gerilemesi aslında borsalara aktarılan BTC miktarına bakıldığında beklenen bir gelişmeydi. CryptoQuant CEO’su ve popüler kripto para analisti Ki Young Ju, konu hakkında yaptığı açıklamada yatırımcıları sert bir şekilde uyardı.

Ki Young Ju, ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Gemini’ye 18.961 Bitcoin yatırıldığına dikkat çekti. Ki Young Ju, en son Gemini borsasına bu kadar yüklü BTC akışı olduğunda fiyatın sert bir şekilde geri çekildiğine vurgu yaparak düşüş beklediğini vurguladı.

Young Ju, Bitcoin rallisinin şu an için piyasalara yönelik stablecoin akımından kaynaklandığını belirterek bunun sürdürülebilir olmadığını belirtti. Bitcoin fiyatının 60.000 dolar üzerine çıktığı anlarda Coinbase Premium’u -%0,55 seviyesine kadar geriledi. Bu da rallinin sürdürülebilir olmaktan çok anlık olduğunu gösteriyor.

Glassnode verilerine bakıldığında da uzun vadeli BTC yatırımcılarının ellerindeki BTC’leri satmaya başladıkları görülüyor. Peter Brandt ise lider kripto para biriminin 200.000 dolara kadar yükselebileceğini belirtti. 60.000 dolar direncinden sonra ise asıl hedefin 80.000 dolar olduğunu belirten Brandt, bunun devamında ise 100.000 dolara yükseliş olabileceğini ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!