Goldman Sachs’tan Bitcoin ve Altın Yorumu! Hangisi Daha Çok Kazandıracak!

2022 yılına iyi bir giriş yapamayan Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri yıl içerisinde sert düşüşler yaşadı.

BTC‘de ve altcoinlerde yaşanan yüksek voltilite yatırımcıların aklına altın daha mı güvenli olur? sorusunu getirse de FED’in sıkılaştırılmış para politikası altının da zor bir yıl geçirmesine neden oldu.

Altın ile Bitcoin ve kripto paralar arasında var olan kıyaslamayı değerlendiren Goldman Sachs bu konuda yeni bir rapor yayınladı.

Analistler Mikhail Sprogis ve Jeffrey Currie tarafından kaleme alınan raporda, altının uzun vadede Bitcoin’den daha iyi performans göstermesini beklediği ve altının zorlu ve sıkı finansal şartlardan etkilenme olasılığının düşük olduğu ifade edildi.

“Altının sıkı finansal koşullardan etkilenme olasılığı daha düşüktür.

Bu durum ayrıca altının spekülatif olmayan kullanımını da geliştiriyor.

Buna karşın lider kripto para birimi Bitcoin’in ise hala spekülatif olarak kullanıldığı değerlendirildiğinde altın faydalı bir portföy çeşitlendiricisi olarak ön plana çıkmakta.”

Altını yatırımcıların enflasyona ve doların değer kaybetmesine karşı bir korunma aracı olarak gören Goldman Sachs analistleri, Bitcoin’i riskli bir teknoloji şirketi hissesine benzetti.

“Bitcoin’in değeri ilerleyen zamanlarda potansiyel kullanım durumuna göre belirleniyor.

Bu durum da BTC’yi altın ve diğer metallere göre daha oynak ve spekülatif bir varlık haline getiriyor.

Zira birkaç büyük oyuncunun iflas başvurusunda bulunmalarının yaşattığı sistemsel endişe Bitcoin’in aşağı yönlü oynaklığını güçlendirdi.”

Son olarak FED’in para politikasında sıkılaşmaya gitmesi gibi sıkı finansal koşulların Bitcoin için olumsuz olduğunu belirten banka, hem altının hem de BTC‘nin net spekülatif pozisyonlarının keskin bir şekilde düşmesine rağmen, Bitcoin’in yüzde 75’lik düşüşüne karşın altında büyük bir değişim olmadığına işaret etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!