Google’a 196 Milyon Lira Ceza – Benzerleri Kripto Para Borsaları İçin Uygulanabilir Mi?

Rekabet Kurulu’nun bugün yaptığı açıklamada ABD merkezli arama motoru devi Google’a 196 milyon 708 bin 54,78 lira ceza yazdığı açıklandı. Google, bugün Türkiye’de ve tüm dünyada en fazla kullanılan internet sitesinin ötesinde bir şirket.

Bu cezanın bazı diğer ülkelerde de benzer sebeplerle verildiğine rastlanmış, hatta Fransa ve ABD arasında teknoloji şirketlerine vergi uygulaması konusu da o dönemde gündeme gelmişti. Ancak Amerikan yönetimi harekete geçti ve yeni yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı ve Fransa dijital vergi adımından vazgeçti. Google ve diğer şirketler bu gibi durumlarda cezayı ödemeseler bile servislerin kapatılması pek söz konusu bile olamıyor.

Kripto Para Borsalarına Uygulanabilir Mi?

Benzer cezalar rekabeti ihlal etmek nedeniyle kripto para borsalarına da uygulanabilir. Türkiye’de hizmet sunan (yerli veya yabancı) kripto para borsasından 1 tanesi daha fazla ön plana çıkıyor, daha fazla reklamlarla rekabeti ihlal ediyorsa Rekabet Kurulu bu şirketlere de ceza verebilir.

Ancak bugüne kadar hiçbir kripto para borsasına rekabeti ihlal nedeniyle dünyanın hiçbir ülkesinde ceza verilmedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!