Gram Altın Fiyatı Düştü! – Dolar Kuru Yatay Seyirli! – Analistler Ne Diyor?

Güne sakin başlayan gram altın ve dolar kuru yatırımcıların beklentilerini karşılayamadı. Gram altın fiyatı gün içerisinde 466 TL seviyesinden alıcı ararken, dolar kuru ise 7 lira 65 kuruş seviyesinden alıcı arıyor. Bitcoin fiyatı bu dakikalarda 16 bin 220 dolardan kendisine yeni alıcılar aramaya devam ederken, dolar kurundaki düşük ve yatay seyrin neden olduğu hakkında ise analistlerin bazı görüşleri bulunmakta.

TCMB Beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 19 Kasım 2020’de alınacak faiz kararının gelecek 3 gün boyunca döviz kuru ve altın fiyatlarını baskılayabilecek olduğunu belirtiyorlar. Bugünlerde dolar kurundaki düşüşün en önemli sebebi olarak TCMB’den beklenen faiz artış kararı olduğuna dikkat çekilirken, yatırımcılar ise ne alım, ne de satım yönünde hiçbir eylemde bulunmamayı 19 Kasım 2020’ye kadar tercih ediyorlar.

*Yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!