Grayscale BTC Fonu Değerinin Altında İşlem Görmeye Devam Ediyor!

Ana şirket Digital Currency Group (DCG) ile ilgili sorunların üzerine son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından Grayscale’ın Bitcoin Trust ETF senedi rekor iskontolu seviyeye düştü.

Dünyanın en büyük halka açık Bitcoin fonu ünvanını elinde taşıyan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), piyasa araştırma şirketi TradeBlock’un açıkladığı veriye göre yıl sonundan bu yana BTC’ye göre en düşük seviyesine geriledi.

7 Şubat’ta Financial Times tarafından kaleme alınan bir haber düşüşte büyük rol oynadı. Habere göre iflası beklenen DCG, Grayscale’ın çeşitli yatırım araçlarındaki hisselerini piyasa değerinin çok daha aşağısında satıyordu.

Haber tarihinde GBTC’nin iskonto oranı %43 iken an itibariyle Bitcoin fonu %47 daha ucuzdan işlem görüyor.

GBTC Üzerindeki Kara Bulutlar Dağılmıyor!

Grayscale fonunun maruz kaldığı tek olumsuz gelişme FT’nin haberi olmadı. Kripto yatırım fonu, Ocak ayının ortasında iflas eden bir başka şirket Genesis’in alacaklılarına geri ödeme yapmak için GBTC hisselerinin bir kısmını satacağını duyurdu.

TradeBlock yöneticisi Sheraz Ahmed, son zamanlarda Bitcoin fiyatının yükselmesi ve artan düzenleyici baskının bir araya gelmesi nedeniyle GBTC’nin ucuz kalmaya devam ettiğini belirtti.

Lider kripto para birimi yılın ilk ayında %40 değer kazandı. Şubat ayının ortasına kadar ise %9 oranında geri çekildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!