Grayscale CEO’su SEC’in Kabul Etmediği Bitcoin ETF’i Hakkında Konuştu

ABD merkezli ETF ihraççısı Grayscale, bütün çabalarına rağmen spot Bitcoin ETF ürününü Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC’e onaylatamadı. Çıkar yol bulamayan kripto yatırım şirketi son çare olarak mahkemeye başvurdu.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, hukuk sürecinin başlamasından 8 ay sonra ilk ağızdan SEC’in neden onay vermediğini açıkladı. Geçtiğimiz gün CNBC’nin televizyon programına katılan Sonnenshein, Menkul Kıymet Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF başvurusunu şu nedenden ötürü reddettiğini söyledi:

“Bitcoin spot piyasasında manipülasyon ve dolandırıcılık faaliyetini tespit etmenin oldukça zor olduğunu bahane ediyorlar.”

“İkisi de Aynı Kapıya Çıkıyor”

Grayscale patronu, SEC’in reddetme argümanını program esnasında kolaylıkla çürüttü. Sonnenshein halihazırda onaylanan vadeli Bitcoin ETF’inin de günün sonunda spot piyasaya bağlı olduğunu belirtti:

“Açtığımız davanın temeli SEC’in vadeli ETF’leri kabul ederek spotları reddetmesine dayanıyor. Birbirine bağlı iki piyasanın birini onaylarken birini reddetmek gerçekçi değil. Vadeli Bitcoin piyasası, spot ile %99.9 korelasyon içinde.”

Michael Sonnenshein son olarak SEC ile aralarında bir güven sorunu bulunmasını garip karşıladı. Sonnenshein, Grayscale Bitcoin Trust’ın dokuz yıldır piyasada işlem gördüğünü ve hiç bir sıkıntı yaşanmadığını vurguladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!