Güney Afrikalı Yetkili Kripto Düzenlemesi İçin Tarih Verdi!

Kripto paralar, yatırımcıların ekstra gelir arzu etmesi nedeniyle gelişmekte olan ülkelerde çok daha hızlı popülerleşiyor.

Güney Afrika Merkez Bankası’nda çalışan bir kıdemli ekonomist, devam eden regülasyon çalışmasının ne zaman tamamlanacağına dair ipucu verdi. Yetkili, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmeleri hakkında da konuştu.

Basına konuşan Güney Afrika MB analisti Gerhard van Deventer, tokenize mevduat ve kripto para düzenlemesinin tahminen 1 Ocak 2025’te devreye gireceğini açıkladı. Deventer, yasa yapıcıların blockchain teknolojisinin getirdiği getiri ve riskleri bir arada değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Merkez bankası ekonomisti, dağıtılmış defter teknolojisinin fayda ve risklerini yakından tecrübe etmek için çeşitli testler yaptıklarını belirtti. Güney Afrika Merkez Bankası, ticari bankalar ile birlikte Project Khokha adında bir deneysel süreç yürütüyor.

Gerhard van Deventer, son olarak CBDC çalışmalarına değindi:

“Vatandaşların kullanabileceği bir dijital paraya ne kadar talep olabileğine ve uyumluluğa dair bir araştırmayı yakın zamanda tamamladık. Değerlendirmelerimize devam ediyoruz.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!